Aκολουθήστε μας

Επιστολή προς τη δημοτική αρχή για την ανάγκη λήψης μέτρων πυροπροστασίας και εποπτείας στο δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού. 

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΠΡΑΞΗ και δημοτική σύμβουλος , θα ήθελα να εκφράσω την έντονη ανησυχία τόσο τη δική μου όσο και των δημοτών, σχετικά με την επαρκή πυροπροστασία του δήμου μας, που έχει
πλήθος χώρων πρασίνου και αλσών, αλλά και επισταμένα των περιοχών Τουρκοβούνια, Νταμάρια.
Οι πυρκαγιές που μαίνονται και καταστρέφουν πολλές περιοχές της Αττικής, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας καταδεικνύουν για άλλη μία φορά την επιτακτική ανάγκη για την εφαρμογή αυστηρών προληπτικών μέτρων.
Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πυροπροστασία των περιοχών αυτών.
Ειδικότερα, θα ήθελα να γνωρίζω:
1. Εάν έχουν ενισχυθεί τα μέτρα εποπτείας, όπως περιπολίες, από την εταιρεία security.
2. Εάν τα drones λειτουργούν κανονικά για την επιτήρηση του δήμου σε 24ωρη βάση, ώστε να προληφθεί οποιαδήποτε ένδειξη πυρκαγιάς, καθώς και τη διαδρομή που ακολουθούν.
3. Εάν έχει ενεργοποιηθεί δίκτυο εθελοντών-δημοτών για ενίσχυση περιπολιών.
4. Εάν πραγματοποιούνται καθημερινά οι απαραίτητες εργασίες καθαρισμού και αποψίλωσης στα άλση και στις περιοχές πρασίνου, αλλά και αποκομιδή φυτικών υπολειμμάτων.
5. Εάν έχει υπάρξει συντονισμός με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και άλλους αρμόδιους φορείς για την ταχύτερη ανταπόκριση σε περίπτωση ανάγκης.
6. Τι μέτρα πρόληψης έχουν ληφθεί για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την αποφυγή πράξεων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πυρκαγιά.
Κατανοώ τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών και της κλιματικής αλλαγής, ωστόσο, είναι κρίσιμο να διασφαλίσουμε την προστασία των φυσικών μας πόρων και την ασφάλεια των κατοίκων του Δήμου μας.
Αναμένω την ενημέρωσή σας σχετικά με τα παραπάνω ζητήματα και παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συνεργασία ή συνδρομή κριθεί απαραίτητη.

Με εκτίμηση,
Φανή (Φαίνη) Χατζηαθανασιάδου
Δημοτική Σύμβουλος και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΠΡΑΞΗ