Aκολουθήστε μας

Δημοτικό Συμβούλιο 28/08/2024- Δήλωση Φαίνης Χατζηαθανασιάδου για τον θάνατο της Μαρίας Θωμοπούλου, εκκλησιαστικής επιτρόπου του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Ψυχικού

Αποχαιρετήσαμε στις 14 Αυγούστου, μια ξεχωριστή κυρία του Ψυχικού, τη Μαρία Θωμοπούλου, η οποία θα αφήσει βαθύ αποτύπωμα στην κοινότητά μας και στις καρδιές μας.
Ήταν μια πολυσχιδής προσωπικότητα, η οποία ενέπνεε σεβασμό σε όσους την συναναστρέφονταν.
Ήταν μια γυναίκα που δεν το έβαζε ποτέ κάτω. Αντιθέτως, αγωνιζόταν με δύναμη για όσα πίστευε.
Η πίστη της στο Θεό, η αφοσίωση στο έργο της, η οργανωτικότητα, η αποφασιστικότητά και η επιμονή της ήταν παραδειγματικές.
Ακόμα και όταν τα πράγματα δυσκόλευαν, η Μαρία Θωμοπούλου συνέχιζε να αγωνίζεται, πιστή στις ιδέες της και στους στόχους που έθετε.
Ως εκκλησιαστική επίτροπος, του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου μέσα από τη συμβολή της καθημερινά στα οργανωτικά του Ναού και δίπλα στους πιστούς, έφερε νέα πνοή.
Η Μαρία Θωμοπούλου ήταν μια δυναμική παρουσία, του Ψυχικού, γεμάτη ενέργεια και πάθος , αλλά και γνωστή για τις ξεκάθαρες και καλοδιατυπωμένες απόψεις της.
Υπήρξε πιστή στις φιλίες, τις αξίες και τα ιδανικά της, δεν δίσταζε να υπερασπίζεται τις απόψεις της, ακόμα κι αν αυτό σήμαινε ότι θα ερχόταν σε αντιπαράθεση με άλλους.
Αυτός ο ακέραιος χαρακτήρας της ήταν αυτό που την έκανε να ξεχωρίζει.
Ως πρόεδρος της Κοινότητας Ψυχικού και μετέπειτα ως υποψήφια δημαρχος είχα την χαρά να συνεργαστώ μαζί της σε διάφορα θέματα και διαπίστωσα στην πράξη την προσήλωση της στους στόχους της.
Η προσέγγιση της και η συνεχής επιμονή της να φτιαχτούν τα δρομάκια δεξιά και αριστερά του Ναού με ώθησε να βρω δωρητή και μαζί καταφέραμε να διεκπεραιώσουμε την ασφαλτόστρωση των δρόμων στον προαύλειο χώρο που οδηγούν στην εκκλησία, ένα έργο που διευκολύνει την προσέλευση των πιστών.
Σήμερα, το κενό που αφήνει πίσω της είναι μεγάλο.
Ας την κρατήσουμε ζωντανή στις καρδιές, στη σκέψη μας και ας συνεχίσουμε να εμπνεόμαστε από το τσαγανό, την ευθύτητα και την αποφασιστικότητά της.
Ας αναπαυθεί εν ειρήνη.
Φαίνη Χατζηαθανασιάδου